Wetenschapsknooppunt Zeeland is een samenwerkingsverband tussen het University College Roosevelt, Zeeuwse basisscholen en andere partners die actief zijn op het gebied van onderwijs in de regio. 


Doel van het wetenschapsknoop-punt is om kinderen enthousiast te maken voor de wetenschap door activiteiten te organiseren, actief samen te werken en kennis uit te wisselen.

ucr.nl

uu.nl

Kinderen

 

Kids Colleges

Kids Colleges zijn woensdagmiddagcolleges over aansprekende wetenschappelijke onderwerpen voor kinderen uit de groepen 7 en 8 in de regio. De colleges worden gegeven door experts in hun vakgebied die hun kennis en enthousiasme graag willen doorgeven aan de volgende generatie wetenschappers. In deze colleges komen kinderen op een laagdrempelige en boeiende manier in aanraking met wetenschap.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Wetenschapsdag

De Wetenschapsdag is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Zeeuwse Bibliotheek dat plaatsvindt op de zaterdag van het Weekend van de Wetenschap (voorheen: Oktober Kennismaand). Op deze dag kunnen kinderen naar de bibliotheek komen en deelnemen aan allerlei activiteiten. Het Wetenschapsknooppunt Zeeland verzorgt elk jaar één van deze activiteiten.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

André Kuipers Collegetour

In 2015 komt astronaut André Kuipers op uitnodiging van het Wetenschapsknooppunt Zeeland en de stuurgroep ‘Talent in Zicht’ maar liefst drie keer naar Zeeland met als missie zoveel mogelijk basisschoolleerlingen te interesseren voor wetenschap en techniek! Platform Bèta Techniek (PBT) biedt in het kader van het Techniekpact leerlingen in groep 7 van het basisonderwijs de mogelijkheid om tijdens een collegetour kennis te maken met Nederlands beroemdste ruimtereiziger.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.